header_image

Fargerikt førsteinntrykk

Karl Johans gate 12J, som ligger et steinkast unna Oslo Domkirke, er et flott forretningsbygg oppført i 1858. Inngangspartiet var preget av en konservativ og noe utdatert stil, og det var på tide med en modernisering av ankomstsonen.

 

Det første som leietakere og besøkende møter etter oppgraderingen er den tøffe grafitti-himlingen som får deg til å stoppe opp og ta en ekstra kikk. Himlingen tar med seg gatekunsten fra en pulserende by inn i eiendommen og skaper en unik og fargerik atmosfære med en gang du kommer inn.

 

Den ene veggen har fått nye reflekterende fliser som spalter og reflekterer lyset, mens gulvet er belagt med en vakker Arabesco marmor.

 

På motsatt vegg er det montert et neonskilt som viser eiendommens adresse.

 

Ved heisen er det satt opp et nytt anvisningsskilt i speil med tekst i kobberfolie og etasjeanvisning i neon. Sikringsskapet er blitt skjult av et speilskap.

 

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene i dette inngangspartiet, heller ikke dørmatten, som har fått sin egen detalj med eiendommens initialer, KJ12J.

 

I trappeløpet har de to første trappetrinnene fått en annen utførelse enn resten av trappen. Det første trinnet er kledd i ny marmor og det neste trinnet i messing som gir et lekent uttrykk. Videre oppover er det lagt teppe i tykk utførelse som gir en hotellfølelse.

 

På veggene oppover i etasjene er det montert maskulin armatur med lys som er rettet oppover og nedover. Under håndløperne er det montert ledlys som lyser opp trappetrinnene og utgjør en spennende detalj.

 

I hver etasje er det montert etasjenummer i neon som viderefører stilen fra 1. etasje. Etasjenumrene har fått hver sin farge.

Se også det nyoppussede inngangspartiet i Tjuvholmen allè 1-5 som har fått et elegant og stilfullt uttrykk.

Foto: Nyebilder.no ANS