header_image

Grønlandsløft for næringslivet

PRESSEMELDING

Næringslivet strømmer nå til Grønland. Arkitekt- og ingeniørselskap Sweco har nå besluttet å flytte hovedkontoret fra Vækerø til Urtekvartalet på Grønland. Fra før har selskaper som Skanska, Manpower, Microsoft, Dagens Næringsliv, IBM og Tine etablert seg i området. I 2024 vil nærmere
800 ansatte i Sweco gjøre det samme.

Administrerende direktør Grete Aspelund i Sweco, sier Grønland var det mest attraktive området når selskapet skal utvikle et nytt hovedkontor i Norge.

– Vi vurderte nærmere 30 ulike alternativer før vi landet på Grønland og Urtekvartalet. Sweco er et selskap som former fremtidens byer og samfunn. Når vi skal utvikle fremtidens bærekraftige hovedkontor var det avgjørende for oss å finne en beliggenhet som ligger i urbane omgivelser der vi kan engasjere vår kompetanse og være tett på byutviklingen. Grønland er et område som møter våre ambisjoner og våre ansatte gleder seg til å flytte dit om to år, sier Grete Aspelund, administrerende direktør i Sweco.

Sweco Urtekvartalet Veksthuset Eiendomsspar

Urbant næringsliv

Administrerende direktør Christian Ringnes i Eiendomsspar ser en klar trend hvor store næringslivsaktører nå søker seg til det urbane Grønland.

– Det er nå en tydelig trend at de store selskapene ønsker seg til urbane omgivelser og Grønland er nå et av de meste populære områdene i Oslo. Den målrettede satstingen som er gjort på Tøyen og Grønland gjør at området er veldig attraktivt for bedrifter som ønsker nærhet til en pulserende by, bærekraft og gode kollektivløsninger, sier Christian Ringnes i Eiendomsspar.

Nye tall fra SSB viser at fra 2017 til 2022, har antallet bedrifter i Oslo med over 250 ansatte, steget med over 21 prosent. Mange av disse har etablert seg i Grønlandsområdet.

Sweco Urtekvartalet Veksthuset Eiendomsspar

Levende bydel

Totalt i Grønlandsområdet, vil det bli bygget ut hele 300 000 kvadratmeter med nye kontorbygg. Sweco er landets fremste fagmiljø på å forme fremtidens bærekraftige byer og samfunn. Nå vil selskapet bruke sin ekspertise til å utvikle lokalområdet.

– Utbyggingen av nye kontorer må skje på en slik måte at vi sikrer en levende og bærekraftig bydel. Vi flytter til Grønland med stor ydmykhet for de som bor i nærområdet. Når vi valgte Urtekvartalet var det avgjørende for oss at gårdeierne i området jobber sammen med nærmiljøet for å utvikle bydelen. Et eksempel på dette er at dette er bygulvkonseptet der det etableres torg og byrom som åpner området for alle, sier administrerende direktør Grete Aspelund i Sweco.

Grønland i stor utvikling

Oslo kommune har i lang tid arbeidet aktivt med å utvikle Tøyen- og Grønland. I løpet av våren skal byrådet vedta en ny plan for området. Eiendomsspar og Sweco vil være aktive bidragsytere til det videre områdeløftet.

– Næringslivet jobber tett sammen med Oslo kommune og nærmiljøet for å utvikle Grønlandsområdet. Det er allerede igangsatt en større rehabilitering av Gunerius-kvartalet, og det planlegges å rive Galleri Oslo for å bygge nytt. Dette er prosjekter innen noen få hundre meters avstand fra Urtekvartalet. I tillegg blir det totalrehabilitering av Stenersgata 1-3, samt byggingen av Oslo Solar på vaterlandstorget. Når dette blir gjort på en måte som tar hensyn til nærmiljøet kan vi nå få et historisk løft for Grønlandsområdet, sier Ringnes i Eiendomsspar.

 


Om Urtekvartalet

Urtekvartalet utvikles av Eiendomsspar og består av tre bygg som samlet skal gi inntil 2 000 kontorarbeidsplasser og 2 000 studieplasser. Totalt består prosjektet av ca. 45 000 kvadratmeter BTA. Fra høsten 2021, har Høyskolen Kristiania leid 10 000 kvadratmeter i Urtekvartalet. Mer informasjon finnes på: https://www.urtekvartalet.no

Om Sweco Norge

Sweco er Europas største arkitekt- og ingeniørselskap. Våre rådgivertjenester spenner bredt; fra store vann- og energiprosjekter, til effektive og miljøvennlige transportløsninger og utviklingen av byer og grønne områder. I Norge har Sweco nærmere 1 800 ansatte fordelt på kontorer over hele landet. Mer informasjon finnes på: https://www.sweco.no