header_image

Lekkert kontorfellesskap i Akersgata 20

Reflecto Search & Selection AS er et lettbeint og leveranseorientert rekrutteringsbyrå som vokste ut av sine tidligere lokaler i Kvadraturen. De nye lokalene de valgte ligger i kjernen av Oslo sentrum, Akersgata 20 (Skreddergården) bak Stortinget.

For å designe de nye kontorlokalene, engasjerte Reflecto Kubik Interiørarkitekter. De bistod Reflecto med de forrige lokalene og har fått være med på veksten fra to gründere som startet firmaet for 5 år siden, til de i dag er 12 ansatte. Reflecto er seriøse og dyktige, og de rekrutterer kandidater til lederstillinger i næringslivet. De skal fremstå som seriøse, men allikevel lekne.

Akersgata 20 fasade

Fasaden på bygget i Akersgata 20 er oppført i nyrenessanse stil og er fredet, noe som ble lagt vekt på i valg av interiørkonsept.

 

Akersgata 20 kontor

Slik så lokalene ut før oppussingen, enkel kontorstandard med strietapet og systemhimlinger.

 

Nye lokaler Reflecto Akersgata 20

Systemhimlinger og strietapet ble fjernet for å tilbakestille lokalene med høye himlinger med rosetter og stukkatur, og originale farger ble tatt frem og brukt i det nye interiøret. Konseptet skulle også være nøkternt og bærekraftig, og mange av de eksisterende møblene ble tilpasset det nye kontoret og nye møbler ble nennsomt valgt for å integrere med de gamle.

 

Nye lokaler Reflecto Akersgata 20

De ansatte sitter i et åpent kontorlandskap langs den store åpne glassfasaden mot Stortinget, hvor dagslys og kastanjetrær pryder utsikten.

 

Nye lokaler Reflecto Akersgata 20

Kontoret har strenge krav til diskresjon overfor kandidatene og lydkrav til intervjurommene var høye. Fleksibel skjerming av møterommene ble løst med fargerike og lette gardiner som kan trekkes for når situasjonen krever det.

 

Nye lokaler Reflecto Akersgata 20

De ansattes spiserom skulle avskjermes fra besøkende og ble lagt i bakkant av lokalet og ble en deilig oase i svart og rosa. Himlinger ble malt rosa med lik fargekode på flisen bak kjøkkenfrontene. Stilige helpostrede stoler og svart linoleumsbord ble valgt for skape en lun «hule».

 

Nye lokaler Reflecto Akersgata 20

Ved arbeidsplassene og fellesarealene ble det valgt et melert teppe for å redusere trinnlyd og skape god akustikk.

 

Nye lokaler Reflecto Akersgata 20

I styre- og spiserommet ble det valgt en delikat eikeparkett lagt i fiskebeinsmønster, levert av ProsjektGulv.

 

Nye lokaler Reflecto Akersgata 20

Belysning ble brukt aktivt for å skape ulike soner i interiøret samt gi ulike effekter i forhold til bruk. Nedpendlede sirkulære LED-armaturer med opp/ned lys ble brukt som god generell belysning i fellesarealene og over arbeidsplassene. Ulike pendler ble brukt i spise-, møte- og intervjurom for å skape en trygg atmosfære. På horisontale flater i vinduskarmene ble det valgt veggmontert belysning for å løfte inntrykket av dagslys som flommer inn i lokalet.

 

Nye lokaler Reflecto Akersgata 20

I styrerommet ble det valgt en unik armatur for å gi identitet til rommet.

 

Bilder fra: ProsjektGulv AS
Fotograf: Anne Bråtveit

 

 • Les siste versjon av våre publikasjoner:

  Eiendomsspar

  Årsrapport 2021

  Årsrapport 2021 Eiendomsspar

  Victoria Eiendom

  Årsrapport 2021

  Årsrapport 2021 Victoria Eiendom

   

  OsloStudiet 2023

  Eiendomsspar OsloStudiet 2023