Kartet oppdateres logo
google-map-thumbgoogle-map-thumb

Urtegata 9

Gnr.: 230

Bnr.: 223

Fakta

Urtekvartalet er en av Oslo sentrums største utviklingseiendommer, med sentral beliggenhet i bakkant av Bjørvika.

Området er under positiv utvikling og det planlegges flere prosjekter med spennende virksomheter, som sammen vil skape en attraktiv destinasjon i bydelen.

Kombinasjonen av prosjektets størrelse og beliggenhet gjør Urtekvartalet ulikt andre byutviklingsprosjekter i Oslo for øyeblikket.

Kvartalet binder sammen Grünerløkkas pulserende og mangfoldige byliv, med kunnskap og næringsklyngen, som vokser frem langs østsiden av Akerselva.

Eiendomsspar er i sluttfase med reguleringsplan for Urtegata 9 – som omfatter ca. 46 000 BTA kvadratmeter. I hovedsak planlegges det kontor-/undervisningsformål fra og med plan 2 og utadrettede virksomheter i byggenes plan 1.

Prosjektet vil ved ferdigstillelse bestå av tre bygg; Veksthuset, Fabrikken og Drivhuset.

Fabrikken og Drivhuset er eksisterende bygg som er besluttet beholdt og skal rehabiliteres. Veksthuset er planlagt som nybygg. Byggene vil til sammen kunne gi området inntil 3 500 nye arbeidsplasser og studenter.

Første del av prosjektet, rehabilitering av Fabrikken på ca. 17 000 BTA kvadratmeter, ble overlevert primo juni 2021 til leietaker, Høyskolen Kristiania.

Utviklingen av prosjektet er tuftet på miljø og bærekraft. Nybygget Veksthuset planlegges derfor som et miljøbygg med BREEAM Excellent-sertifisering med energiklasse A og vårt rehabiliterte bygg i Urtegata 9 «Fabrikken» har oppnådd Breeam Excellent sertifisering.

Det planlegges frodige og grønne oppholdsarealer ute, med sikker og tilgjengelig sykkelparkering tilrettelagt med ladestasjon, lett tilgjengelig kollektivtransport, samt elbilparkering.

Prosjektet ønsker å etablere et spennende kvartal i Oslo med pulserende studentmiljø, effektive arbeidsplasser tett på offentlig kommunikasjon og med et byrom der restauranter, kaféer og butikker møter folk der de er. Les gjerne mer om prosjektet her: https://www.urtekvartalet-prosjekt.no/