Kartet oppdateres logo
google-map-thumbgoogle-map-thumb

Vestfjordgata 34-38, Svolvær – «Havnestrøket»

  • Areal: 0m2 - 0m2

Gnr.: 18

Bnr.: 52

Fakta

I oktober 2021 ble reguleringsplanen vedtatt og det ligger nå til rette for utvikling av et særdeles flott hotellprosjekt i Svolvær.

Eiendommen har en svært fin beliggenhet i Svolvær – med få meters avstand til kaipromenaden, kort avstand til båthavn, Hurtigruten, etablerte restauranter, hoteller og sentrum for øvrig. Hotellet vil bidra til å gjenreise området som et fremtidsrettet tyngdepunkt innenfor reiselivsnæringen i Svolvær.

Grunntanken i hotellprosjektet er å skape noe helt unikt i Svolvær, der folk inviteres «inn og opp», samtidig som Vestfjordgata knyttes sammen med kaifronten og sjøen. I prosjektets første etasje planlegges det utadrettede arealer som omfatter restaurant, bar, kafé og lett tilgjengelige behagelige oppholdsarealer. Det legges videre til rette for selskaps- og konferansearealer i byggets første og andre etasje. På en del av taket planlegges det en velværeavdeling, der gjester kan oppleve nordlys og spektakulære opplevelser fra bassengkanten.

I byggets toppetasje – plan ti – planlegges det spennende restaurant med uteterrasse og utsikt som ellers kun oppleves fra fjellene. I byggets to underetasjer vil det etableres sykkelparkering, parkering for elbiler med ladestasjoner og teknisk infrastruktur. Prosjektets totalareal er i underkant av 14 000 BTA kvadratmeter.

Prosjektet har sterkt fokus på bærekraft og målet er at hotellprosjektet skal oppnå en høy miljøsertifisering, og dermed ha påviselig lavt CO2-avtrykk. Eiendomsspar har innledet et samarbeid med «De Grønne Øyene» som er et initiativ anført av Lofotrådet. Vi ser frem til å kunne bidra til et bærekraftig Lofoten.

Slik det nå ser ut kan det bli byggestart i 2023 og åpning i 2025.

Prosjektet utvikles i samarbeid med arkitektene Concrete Architects i Amsterdam og Vindveggen Arkitekter AS.