header_image

Kristiania øker arealet med 50 prosent i Urtekvartalet

Høyskolen Kristiania utvider leieavtalen med Eiendomsspar AS i Urtekvartalet som ligger langs Akerselva på Grønland i Oslo. Sammen med undervisningsbygget høyskolen allerede har i Chr. Krogs gate så vil disse to undervisningsbyggene bli Norges klart største kunstfaglige utdanningstilbud. Den nye campusen er klar for innflytting høsten 2021.

Området langs Akerselva styrker seg dermed ytterligere som Norges innovasjonsdistrikt for kunst, design og kreativitet. Samtidig betyr nytt campus mye for utviklingen av området rundt Oslo S.

– Med denne omfattende utvidelsen av avtalen får vår kunstfaglige campus virkelig format. Nå får Høyskolen Kristiania tre campuser i Oslo; ved Akerselva, i Kvadraturen og ved Spikersuppa. Fram mot 2030 skal vi doble antall studenter fra 10 000 til 20 000, noe som gjør at vi fortsatt trenger mer plass, sier rektor Arne H. Krumsvik.


Illustrasjon: 3DEstate

Et nøkkelprosjekt for Oslo S-området

I sommer undertegnet Høyskolen Kristiania og Eiendomsspar AS en avtale om leie av 10.000 kvadratmeter i Urtekvartalet. Denne avtalen er nå utvidet til 15.800 kvadratmeter. Utvidelsen innebærer dermed at Høyskolen Kristiania øker arealet med ca. 50 prosent. Urtekvartalet er et byutviklingsprosjekt på til sammen ca. 50.000 kvadratmeter. Campusbygget Fabrikken vil stå klart for innflytting sommeren 2021, mens resten av prosjektet forventes ferdigstilt i 2022/2023.

– Jeg var svært fornøyd da det ble klart at Kristiania skulle på plass i Urtekvartalet i sommer. Vi kunne ikke drømt om en bedre leietaker. Nå når de har valgt å utvide leieavtalen ytterligere og det stiller enda større krav til at vi leverer av ypperste kvalitet. Sammen med en utadvendt og åpen aktør som Høyskolen Kristiania er jeg sikker på at det vil bli et kvartal hvor folk blomstrer, sier Tanja Waldeland, markedsdirektør i Eiendomsspar AS.

Urtekvartal-prosjektet vil bety flere tusen nye studie- og arbeidsplasser lokalisert i skjæringspunktet mellom Grønland, Tøyen og Nedre Grünerløkka. Etableringen av et nytt campusområde ved den nederste delen av Akerselva påvirker også utviklingen av Oslo S-området.

– Når Høyskolen Kristiania nå utvider leieavtalen forsterker det posisjonen til Urtekvartalet som et nøkkelprosjekt for den gjenstående byutviklingen ved nederste del av Akerselva, Oslo S-området og Grønland/Vaterland. Høyskolen Kristiania er en perfekt aktør for en videre utvikling av dette mangfoldige og kreative området. De som søker etter nye lokaler bør se til Akerselva og et av de mest spennende områdene i Oslo, for det er fortsatt plass i prosjektet andre del som skal stå ferdig i 2022, sier viseadministrerende direktør i Eiendomsspar, Sigurd Stray.

Høyskolen Kristiania utvider leieavtalen i Urtekvartalet
Illustrasjon: A-lab

Høyskole med universitetsambisjoner

Høyskolen Kristiania er Norges største breddehøyskole med over 10 000 studenter og har ambisjoner om å bli et arbeidslivsuniversitet innen 2030. Siden 2004 har høyskolen vokst 8-9 prosent hvert år. Dette skyldes både organisk vekst og strategiske oppkjøp, der fusjonen med Westerdals Oslo ACT er en av de mest kjente. Fra høsten 2019 ble Norges Dansehøyskole og Musikkteaterhøyskolen innlemmet i Høyskolen Kristiania. Dette gjør høyskolens kunstfaglige utdanningstilbud til det største i Norge.

– Flere studenter krever enda større plass. Norges fremste kunnskapsinstitusjoner og bedrifter innen kunst, media, design og teknologi har etablert seg langs Akerselva de siste årene. Vi er derfor svært glade for å bidra til å styrke dette kreative innovasjonsdistriktet ytterligere, sier administrerende direktør ved Høyskolen Kristiania, Solfrid Lind.

Høyskolen vurderer også flere nye undervisningsbygg for å møte veksten.